Nyitólap
Fórum
Hírek
Üzenőfal
Blog
Képgaléria
Legjobb lapok
Mottók
Beszámolók
Helyi MK csoport
Utolsó Üzenőfal bejegyzés - Beküldte:
Vittorio Paolo
- Kedd, 07 Szeptember 2010 12:18
Zöld lapok és fánymásolatok is az asztalomon a kossuth 13-ban. Vigyétek. A Műszakváltásosat is (azon is van kerékpáros progi).
Üdvözlünk,
Vendég
. Kérlek
jelentkezz be
vagy
regisztrálj
.
Nem érkezett meg az
aktiváló e-mail?
szeptember 10, 2010, 10:26:13 pm
1 óra
1 nap
1 hét
1 hónap
Mindig
Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:
Részletes kereső
A friss hozzászólásokat szeretnéd elöl látni? Állítsd be:
gyorslink
vagy
Profil gomb > Profil módosítása menüben a > Kinézet és elrendezés > Legfrissebb személyes üzenetek jelzése felül KIPIPÁLANDÓ
21678
Hozzászólás
765
Témában írta
700
Felhasználó
Legújabb tag:
corvus
Miskolci Kerékpárosok Fóruma
Kerékpározás
Kerékpáros utak, útvonalak, térképek
Veszélyes útszakasz
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában
Oldalak:
1
...
8
9
[
10
]
Szerző
Téma: Veszélyes útszakasz (Megtekintve 4275 alkalommal)
HUN
Rutinos tag
Nem elérhető
Országúti; Lightec hegyi kerékpár
Re: Veszélyes útszakasz
«
Válasz #90 Dátum:
július 29, 2010, 11:20:08 pm »
az lehet hogy sietek , de sisak nélkül nem nagyon szoktam elindulni
úgy ezalól kivétel vagyok
Naplózva
"Értem amit mondasz de le sz*r/CENZÚRÁZVA/om"
Petivicc
Rutinos tag
Nem elérhető
Caprine Spirit 2008-as kék-ezüst
«
Válasz #91 Dátum:
július 29, 2010, 11:39:38 pm »
Osztom zaza26 véleményét!
Nekünk van elsőbbségünk, de normálisan ott ne száguldjunk. Én is mindig fékezek és benézek a kereszteződésbe, mentette már meg ez az életem egy lefele száguldó kocsival szemben... Csak óvatosan!
Amúgy mit is mond a KRESZ?
Ha jól tudom, 20kmph az osztott bringa-gyalog úton és 30kmph a bringaúton. Ehhez is tartsuk magunkat!
Naplózva
Cadex
Rutinos tag
Nem elérhető
«
Válasz #92 Dátum:
július 30, 2010, 06:24:25 am »
Ilyen veszélyek és a padkák miatt, én ezt a kerékpáros szakaszt nem használom.
Biztonságosabb az úton, ha felveszed az autók ritmusát.
Már régi mondás: "Nyélen oszd, ne a járdán!"
Naplózva
zojzi
Új tagok
Nem elérhető
Author Opus
«
Válasz #93 Dátum:
július 30, 2010, 08:19:56 am »
Köszi amiket írtatok, mind fontos.
De az a véleményem, hogy ha már ez az út ilyen lett, mint amilyen, akkor meg kéne próbálni kihozni belőle a lehető legbiztonságosabbat, amit lehet, én ebből indultam ki.
Az a baj, hogy mindegyikőtöknek igaza van, és mégis…
Zaza26 és Petivicc: igen, tényleg figyelni kell, és nem kell ész nélkül száguldani. (Nem is nagyon lehet a sok kacsázó gyalogostól sztem.) De: normális országokban nem arra alapoz a közlekedéstervezés, hogy a közlekedők majd paráznak, és akkor csak nem lesz semmi baj, hanem eleve olyan megoldásokat keresnek, amikkel a lehető legkisebbre csökkenthető a kockázat. Itt ez maradt el, ezt hiányolom, ezen kéne javítani. És azt is hozzáteszem, szerintem az autósnak sem könnyű, mert van néhány kereszteződés, amit nem lehet normálisan belátni. Ezen kell változtatni. Javítani a rálátást.
HUN, Cadex: egyetértek, a bringautat nem a járdával kellett volna házasítani, hanem az úttesttel, mondjuk pl. nyitott kerékpársávos megoldással. De sajnos nem így történt.
Akkor ehhez kérdés:
1. ha nem használjuk a kerékpárutat (gyalog- és kerékpárutat), akkor minek?
2. „Ha az út mellett, annak vonalvezetését követve kerékpárutat vagy gyalog- és kerékpárutat jelöltek ki, a kétkerekű kerékpároknak a kerékpárúton vagy a gyalog- és kerékpárúton kell közlekedni. Ha a lakott területen a nem főútvonalként megjelölt út mellett annak vonalvezetését követve kerékpárutat vagy gyalog- és kerékpárutat jelöltek ki és az úton kerékpár nyomot (158/k. ábra) is kijelöltek - ha a közúti jelzésekből más nem következik - a kétkerekű kerékpárok az úttesten is közlekedhetnek.” Ez a KRESZ-ből van, amit persze le lehet…, csak. És ez azért is fontos, mert ugye épül az új kelet-nyugati „kerékpárút”, és már látható, hogy az eddigi szakasza még kontárabb tervezés, mint a tapolcai. Viszont ha elkészül, akkor elvileg kötelesek leszünk ezt használni, különben sajnos jogszerűen büntethet meg a rendőr. Lehet, ennél tényleg jobb lett volna meg sem építeni. Nem tudom.
Naplózva
HUN
Rutinos tag
Nem elérhető
Országúti; Lightec hegyi kerékpár
«
Válasz #94 Dátum:
július 30, 2010, 10:09:28 am »
Ok hogy a kresz ezt mondja , de ez az új biciklis szakasz ki fogja-e minden biciklis vágyát elégíteni , mert mondjuk rengeteget közlekedek Miskolcon biciklivel , és hagy ne mondjam hogy milyen az út minősége .
Ha mondjuk a Szentpéteri kaputól jövünkbe Miskolcra akkor , nem jöhetünk a kocsik között mert az főút , ezért a járdán kell közlekedni , de semmilyen tábla nem jelzi hogy ott kéne jönni és ezt 1 jó pár bicajos meg szívja
A napsugár otthonnál az járda ahogy meg van csinálva az borzalom, 1 mert nem lankásan és szép lassan lejt hanem hirtelen és durván , de ez így van a tapolcaielágnál is sajna
2 Ez nagyon meg viseli a bicikliket főleg aki úgy használja mint én és nem 1 ember van aki gyorsan közlekedik és súlyt cipel a hátán ami még rá tesz 1 lapáttal.
Naplózva
"Értem amit mondasz de le sz*r/CENZÚRÁZVA/om"
Petivicc
Rutinos tag
Nem elérhető
Caprine Spirit 2008-as kék-ezüst
«
Válasz #95 Dátum:
július 30, 2010, 10:30:40 am »
Én a Szentpéteri kaputól befele jőve sose használom a járdát, mert az járda! A főút nem érdekel, csináljanak mellé nyitott kerékpársávot és kész.
Ez már kicsit lerágott csont, hogy senki nem fogja az országútiját tönkretenni, de igazuk van.
Ha olyan lesz a bringaút, mint a Művészetek házánál, elsőként csatlakozom a nem használók köz. kacskaringó-díszkő-nem megfelelő. Lehet rajta gurulgatni a családdal nagyival, de nem haladós út. Ellátogathatnánk egyszer Szegedre, tanulmányozni az ottani rendszert. Az egy nagyon jó irányvonal lenne...
«
Utoljára szerkesztve: július 30, 2010, 10:31:43 am írta Petivicc
»
Naplózva
Bogyó Peti
Rutinos tag
Nem elérhető
Merida RR 903=a fekete gyöngy. És 1 Caprine Forest
«
Válasz #96 Dátum:
július 30, 2010, 10:33:05 pm »
Hát én egyszerűen azon az elven vagyok hogy miskolcon aki csak nyugisan, nézelődve araszol az használja a kerékpárutat. De aki haladni akar és nem esik nehezére a 30as tempó nyugodtan menjen az úton, a forgalommal.
2, amugy érdekességként leírom a csütörtöki esetemet: edzésen voltam, és Tiszaújváros felől tekeretem Sajószögednek az egyébként jó minőségű kétsávos bringaúton. Jónak éreztem a lábaimat és a szembe oldalszél ellenére simán 35tel (WOOWWHH!) mentem. Utólértem egy kisrácot aki az anyukájával tekret a jobb oldali sávban szépen, én pedig belekezdtem az előzésbe, amikor észrevettem: szöged elejénél becsatlakozik egy másik kerékpárút ( szöged felé haladva jobbkézre 90 fokban) és egy középkorú hölgy szétnézés nelkül kikanyarodott balra, vagyis pont szembe velem, abba a sávba ahol én előztem. ,,,Éééégyaaaa" mondom hírtelen amikor megláttam mirekészül: Mindent bevetettem ahoz hogy meg tudjak állni, az outimal már közel ugy csúsztam keresztbe mint egy jobb montis, de kevés volt: az akkor már kb10-12km/h sebbességem lendületét vállal átadtam a néninek, aki ennek következtében az árokban landolt. Hát én közel besz*rtam. hogy most mi lesz, mi történhetett vele. Szerencsére puhára esett és semmi baja nem történt, de az volt az első szava a jól vagyok után hogy feljelent. Na akkor az előbb említett kis srác anyukája odaált és kioktatta a nénit valahogy így: nézze már Icuka néni, hányszor mondtuk már hogy nézzen már széjel amikor egy kereszteződéshez ér. Magának akkor is könnyebb megállnia mint ennek a versenyzőnek. Huuu mondom, ez a nő a gondolataimban olvas. Aztán Icuka néni felhúzva az orrát tovább állt, én megköszöntem a segitséget a kis srác anyukájának, az jó utat kívánt és mentme tovább.
NA szóval ebből adódik hogy milyen nagy külömbségek vannak bringás és bringás között. Én azon a szakaszon biztosigaz szivesen használom a bringaútat, de azonkívül az ilyenek elkerülése véget sehol nem fogom, és ha a rendőr is ember (?) meg fogja érteni.
«
Utoljára szerkesztve: július 30, 2010, 10:38:58 pm írta Bogyó Peti
»
Naplózva
Országúti és MTB
No alkohol, no cigi,
no drog, no fék!
Oldalak:
1
...
8
9
[
10
]
Ugrás:
Kérlek válassz egy célt:
-----------------------------
Kerékpározás
=> Összejövetelek, Rendezvények 2010
===> Korábbi R.Ö. 2010
=> Teljesítménypróbák 2010
===> Megyén kívüli
===> Korábbi V.Tt. 2010
=> _Általános_
=> Kerékpáros utak, útvonalak, térképek
Stílusok
=> Fixi, single
=> Családos
=> 100 km felett
=> BMX
=> City - túra
=> Országúti
=> Hegyi kerékpározás
=> Triál
Közösség
=> Ötletek
=> Webfelület
Felszerelés
=> Alkatrészek - TECH block
=> Öltözet, kiegészítők, táplálkozás
=> Karbantartás
Archív
=> Versenyek 2005
=> 2005-ös Programok voltak
=> Versenyek 2006
=> 2006-os programok
=> Rendezvények 2007
=> Baráti programok 2007
=> Baráti programok 2008
===> Letekerve: archívum
=> Rendezvények 2008
===> Régión kívüli rendezvények
===> Rendezvények: archívum
=> Sportversenyek 2009
===> Korábbiak 2009
=> Rendezvények 2009
===> Korábbiak 2009
=> Baráti programok 2009
===> Korábbiak 2009
=> Régión kívüli kerékpáros események 2009
Töltés...
Naptár
Jan
Feb
Már
Apr
Május
Jún
Júl
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
V
H
K
Sz
Cs
P
Sz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Pontos idő
Fórum Menü
Új beküldések (összes friss hozzászólás)
Új válaszok (ott ahol is írtam már)
Tagok
Segítség
Friss a fórumban
Re: 09.11. Feh...
szerző:: bmg
ideje:: Péntek, 10 Szeptember 2010 20:52
Re: 09. 25 Ava...
szerző:: HUN
ideje:: Péntek, 10 Szeptember 2010 15:59
Re: 09. 25 Ava...
szerző:: Rawen